Sv: Kallefråga!

Erik Frigert erikfrigert at outlook.com
Tis Jan 17 08:02:48 CET 2023


Hej, Nafs(k)!

Jag har en gammal(?) Kalle Anka-pocket som saknar framsida och baksida, så jag vet inte hur gammal den är. Finns det något sätt man kan ta reda på dess ålder i alla fall?

Tack så mycket!

Med vänliga hälsningar
Erik Frigert
________________________________
Från: Erik Frigert
Skickat: den 16 januari 2023 05:41
Till: ankism at nafsk.se <ankism at nafsk.se>
Ämne: Kallefråga!


Hej Nafs(k)!


Jag har en fråga angående en följetong i en Kalletidning från tidigt 1980-tal (tror 1983), som jag läste som liten men som jag alltid undrat hur den slutar! Fick bara läsa första delen så nu tänkte jag höra här om ni känner till berättelsen och kanske kan berätta hur den slutar, gärna också vilka Kalletidningar som har hela följetongen (såvida ni inte vill posta följetongen här ;) ).


Det här är berättelsen (Del 1) i korthet (som jag finns det):


Joakim von Anka är förtvivlad för att hans tyger säljer dåligt trots dess goda kvalité. Han får så idén att resa tillbaka i tiden (till då man inte hade så bra tyger) för att där hoppas kunna sälja tygerna dyrt. Tror Oppfinnar-Jocke ordnar med tidsmaskinen och Joakim, Kalle och knattarna hamnar i medeltiden. De går till marknaden och mycket riktigt tycker byborna att tygerna är fantastiska. Men när de ska betala visar det sig att byborna endast erbjuder – enligt Joakim – ynkliga ören, tills dess att en vis herre i byn berättar för Joakim att några ören är mer värt än vad man får en ko för. Där slutar Del 1.


Känner ni till berättelsen och kan berätta resten, vad berättelsen heter och vilka Kalletidningar som har hela följetongen?


PS! Jag antar väl att Joakim till slut förstår att så gamla pengar kan vara guld värda när han reser tillbaka till sin tid. ;)


Tack så mycket!

Med vänliga hälsningar
Erik Frigert
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <https://nafsk.se/pipermail/ankism/attachments/20230117/54f3f901/attachment.html>


More information about the Ankism mailing list