Äggtjuvar?

Joakim Gunnarsson kalas.puff at falkenberg.mail.telia.com
Ons May 2 20:54:08 CEST 2001


I mitten av 80-talet publicerade Dagens Nyheter serieklassikern 
"Musse Pigg och Äggtjuvarna" av Floyd Gottfredson från 1930. 
Kvalitén på de strippar som användes som förlagor har efter närmare efterforskningar visat sig vara, förmodligen, de bästa bevarade. Egmont har inte proofs av den höga kvalitén när det gäller det tidiga 30-tals materialet, Disney Italia har det inte och definitivt inte Disney själva i USA.
Många av stripparna var märkta med Bulls copyrightmärkning. 
Men... Vid ett besök på Bulls för ungefär ett år sedan letades det efter dessa strippar utan framgång. Det fanns inte ens registrerat i deras pärmar att de någonsin skulle ha funnits där...


Så min fråga till er på Ankism-listan och Sef-listan är:
Finns det någon som vet var DN hittade reproduktionsmaterialet till dessa strippar?
Om det nu inte kom från Bulls finns det någon annan källa när det gäller att hitta reproduktionsmaterial till Disney-serier från 30-talet? (I England reproducerades för ett tiotal år sedan andra Musse-serier från 30-talet med lika fin skärpa. Kanske kom DNs avdrag från Storbritannien?)
All hjälp välkomnas. 
Om vi lyckas lokalisera källan till dessa strippar så skulle mina kolleger på Egmont i Köpenhamn bli mer än glada, och återtrycken av de tidiga Gottfredson-stripparna som dyker upp då och då skulle få en helt annan lyster än de har idag, då vi är hänvisade till oftast ganska dåliga avdrag.

Kan nån hjälpa mig på rätt spår?

/Joakim Gunnarsson.

More information about the Ankism mailing list