SV: SV: Frågor

Hampus Johansson j.hampus at yahoo.se
Tis Juni 21 17:28:13 CEST 2016


Tack för det intressanta svaret Olof! 
Efter att ha letat lite så hittade jag det här http://www.nafsk.se/kvack/1992-4/. Så det bevisar ju det du just skrev! 


 

    Den tisdag, 21 juni 2016 14:21 skrev Olof Siverbo <olof.siverbo at gmail.com>:
 

 Kvack!

Hampus frågade:



Vem kom på samt vem har ritat Nafs(k):s logotyp?



Och Stefan svarade:
 


Idén med text i en sjömansmössa tror jag faktiskt kan ha varit min. Jag tror mig också minnas att en ursprunglig version ritades av koll. Björn Jernberg (en klasskamrat; vi höll ju mest till i vår skola de första åren). Sen när vi växte till oss fick ju den där symbolen standardiseras, och det kanske någon annan (Greger?) minns mera av.


Jag var ganska inblandad i standardiserandet. När jag gick med i föreningen 1982 såg logotypen ut så här:

http://www.nafsk.se/historia/medlemskort.html 

Någon gång under 1980-talet gjorde jag en ny version som bl.a. hade mer böljande linjer i överdelen. Dessa linjer ritades med tusch och pensel i jätteformat och förminskades sedan. Senare snyggades dessa linjer till av koll. Erik Starbäck i samband med att han datoriserade (scannade in och vektoriserade) dem. Dessa vektoriserade linjer använde jag sedan när jag gjorde den nuvarande versionen av logotypen. 

När jag skulle göra färgversionen scannade jag in omslaget till Den gyllene hjälmen (Walt Disney's klassiker-utgåvan) för att hämta färgerna därifrån. Min tanke var att hämta den blå färgen från Kalles mössa (förstås) och den orange färger från näbben. Men jag har ett svagt minne av att jag inte var helt nöjd med nyanserna, så det är möjligt att jag valde andra färger i slutändan.

(Diverse personer i styrelsen och utanför kan säkert ha kommit med förslag och goda synpunkter under arbetets gång, men som vanligt minns jag mest min egen insats!)

Viktig tilläggsinformation: Under somrarna 1982–1985 bodde jag strax norr om Grebbestad, så då var kanske jag landets västligaste kollusor. För att anspela på Vilse i Anderna bor jag fortfarande i väster -- Västra Frölunda!

/Olof (694)





 
_______________________________________________
http://nafsk.se/mailman/listinfo/ankism

  
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://nafsk.se/pipermail/ankism/attachments/20160621/00bfb6f2/attachment.html>


More information about the Ankism mailing list