Prenumerantadresser

Jorgen Claesson joclass at gmail.com
Tors May 20 21:03:35 CEST 2021


Jag började prenumerera fr o m 1967. Under detta år försvann det bruna kuvertet. Minns inte riktigt exakt vid vilket nummer, men tidigt tror jag. Klistrad etikett fanns iallafall 1972, när min lillebror fortsatte abonnemanget .

Jörgen C

> 20 maj 2021 kl. 19:56 skrev Per Starbäck <per.starback at gmail.com>:
> 
> 
> Jag undrar över adressetiketter och andra sätt att ange prenumeranters adresser av Kalle Anka & C:o.
> 
> Jag tror att de äldsta KA-tidningarna jag har med adressetiketter är från 1967. Var det då det började eller tidigare?
> 
> Det gick ju att prenumerera på tidningen redan från 1948. Jag har nog antagit att det från början sköttes på ett sätt där Posten fick hålla reda på vilka prenumeranterna var, istället för att det stod på tidningarna, men inte tänkt närmare på det.
> 
> Senare (jag har inte sett efter när mina första sådana tidningar är från) så trycktes prenumerantadressen direkt på tidningen ibland. Men när jag plockade bland lite dubbletter nyligen slog det mig något som jag har tänkt på förr också: Att det kan finnas både exemplar med tryckt adress och exemplar med vit etikett av *samma nummer*. Det tycker jag är lite konstigt. Finns det någon förklaring till det?
> 
> /699 Per
> 
> _______________________________________________
> https://nafsk.se/mailman/listinfo/ankism


More information about the Ankism mailing list