Kvacket 1/1990

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt och Claes Ericsson (signerat JC)
Utförande:Vitt papper, 4 sidor
Upplaga:800
Övriga medverkande:Anders Berglund med Murrys dödsruna och textning av rubriker
Packningsdatum:31 januari 1990

ÅRSmöte

Årsmötet blir inte av förrän i april. Vi har bokat Lilla Hörsalen i Medborgarhuset i Stockholm söndagen den 22 april 1990. Kallelsen och andra möteshandlingar skickar vi ut i början av april.
Preliminärt tema: Glasnost (rätt till ändringar förbehålles).

PERESTROIKA

Eftersom det ligger i tiden uppmanar valberedningen medlemmarna att lämna förslag på kandidater i styrelsen och till revisorer. Du uppmanas härmed också till att lämna in skriftliga förslag (gemenligen kända som motioner) till årsmötet. Passa gärna på och skicka in era synpunkter på stadgeförslaget så att vi kan lägga fram ett slutgiltigt förslag till årsmötet.

Motioner och namnförslag måste vara valberedningen tillhanda senast lördagen den 10 mars. Adressen är:

NAFS(k):s valberedning
c/o Per Vedin
Bågvägen 33
562 00 Norahammar

VARATS MYSTERIER I VÄSBY

Som vi berättade i förra kvacket så höll kollusor 1557 Ted Berntoft ett ankistiskt föredrag hos Upplands Väsby Rotaryklubb. Vi har saxat följande referat från deras veckobrev:
"Föredragshållaren, själv endast tolv år gammal och med Kalle Ankas mössa på huvudet, höll ett livfullt och uppskattat föredrag, rikt på existentiella och allmän-filo-sofiska synpunkter; t.ex. kaninen Osvalds tragiska öde i händerna på en skrupulös film-distributör från New York. Eller varats outgrundliga mysterium belyst mot bakgrund av de tecknade figurernas eviga ungdom."

HELLO!

Vi har numera bytt telefonsvarare (köpt på REA!), denna gång till en som fungerar! Ring & säg något skoj!

MEDLEMSKORT:

Utvecklingen på denna front går framåt med samma hastighet som förut, dvs ej mätbar. Har ni synpunkter på detta, så ring och håna vår kassör!

(K)URIRER

Numera är nummer 8 & 10 slut (nummer 11 är slut sedan tidigare), nummer 20 syns inte ens vid horisonten. Återtrycken av nummer 1–4 är på samma ställe som nummer 20.

???

Vi (eller snarare vår sekreterare Anders) fick nyligen brev från "Hendrix Information Centre"!
Enligt dom så får man om man spelar Jimi Hendrix-låten "Third Stone From The Sun" (från LP:n "Are You Experienced"), på dubbla hastigheten, höra en historia som är mycket lik "Lagens väktare för en dag" (KA 4–5/72), som Barks skrivit manus till!
Vad brevskrivaren ville veta var om det var Barks som lyssnat på Hendrix eller Hendrix som läst Barks!
Eftersom Kalle-historien ursprungligen gick i DD 126 som kom ut november ’68 och Hendrix-LP:n kom ut maj ’67 så kan det svårligen varit Hendrix som läst Barks i alla fall! Huruvida den halvdöve pensionären Barks hade lyssnat på Hendrix eller inte överlåter vi åt er att gissa...

PRENUMERANTER!

Följande nummer blir de sista i Gladstones utgivning: DD279, DDA20, DT13, M&D18, MM256, US242, USA21 och WDC547.

KÖPT SKISSER NYSS?

Kollusor 1376 Armin Kasper (Wörthstrasse 8, 8000 München 80, Västtyskland) efterlyser fotostatkopior av "pencil scripts" (blyerts-skisser) till Junior Woodchucks #6 "Life Savers" och JW #12 "Hound of the Moaning Hills" (dessa ska enligt uppgift finnas i Sverige).
De är planerade att ingå i nästa set av CBL och Armin vill att den som äger dem tar kontakt med honom eller Geoffrey Blum, Another Rainbow Publishing Inc., Box 2206 Scottsdale, AZ 852 52, USA. Hjälp!

Gör som NAFS(k)’s ordförande:
Gå med i Blueberry Club, genom att sätta in 10 kronor på postgiro 498 02 84-6!! eller skriv till:
Malmvägen 12B, 135 47 TYRES eller
Sidvallsvägen 16, 135 49 TYRES för mer information.

DISNEY tar vid:

Som vi skrev i förra kvacket så kommer Disney att ta över utgivningen av Disney-tidningarna från Gladstone. Tyvärr kanske det inte framgick att vi naturligtvis kommer att fortsätta med prenumerations­servicen när Disney tagit över. Tråkigt nog så vet vi inte så mycket om hur saker och ting kommer att bli efter övertagandet, så vi kan tyvärr inte ta emot förskotts­inbetalningar och det vore även bra om ni lät bli att påbörja prenumerationer tills vi vet hur saker och ting blir. En sak som vi alla fall tror oss veta är att Donald Duck, Uncle $crooge och Mickey and Donald kommer att ersättas av Disney Adventures, Goofy Adventures och Chip & Dale Rescue Rangers! Det sägs även att Disney hoppas/tror att Van Horn, Jippes och Rosa (trots att han nyss sade upp sig från Gladstone) kommer att jobba för dem.

NAFS(K)NAPPEN

Upplaga nummer 4 är beställd för leverans ca mars hos vår leverantör. Utförandet blir detsamma som senast fast rätt (dvs med röd tunga i stället för underläpp) (hoppas vi). Sätt in 20 kronor på pg 313 02 - 3.

P. MURRY
1911–1989

Gardet av klassiska Disney-serietecknare blir allt mer uttunnat. Vi nås nu av meddelandet att Paul Murry dog den 4 augusti i fjol, knappt 78 år gammal.

Murrys serier var välkända och stilbildande världen över, särskilt hans Musse & Långben-äventyr. Efter mitten av 50-talet, då Gottfredsons storhetstid var slut, var det otvivelaktigt Murrys "trevliga" stil (med Långbens karakteristiska handen-framför-nosen-gest) som var den normgivande.

Själv var han mycket lite imponerad av sin egen betydelse, och vägrade bli någon kultfigur när seriefansen knackade på dörren för intervjuer och tillbedjan. "Jag gjorde ett jobb så bra jag kunde, och mer var det inte med det." Det var hans sammanfattning.