Kvacket 2/2014

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt
Utförande:2 sidor
Upplaga:?
Packningsdatum:9 april 2014

[PDF] (kräver inloggning)

Välkommen till årsmötesutskicket! Utöver Kvacket ska det i kuvertet finnas en verksamhetsberättelse med revisionsberättelse, bokslut med budget, mötesordning och poströstningsblankett. Dessutom följer det med en påminnelse till ett femtiotal kollusorer att betala årsavgiften för 2014.

Förresten, en kollusor anmälde att hon bara fick ett tomt kuvert senast. Hoppas ingen mer råkade ut för detta! Men om så vore, mejla kansliet så skickar vi ett nytt utskick.

Årsmöte på gång!

Som tidigare meddelats är det dags för föreningens årsmöte den 26 april. Tid och plats är, liksom många gånger förr, 13.13 i Åttingen på Reimersholme. För de kollusorer som är hemmahörande i Stockholm kommer även lokalföreningen KAJSA att ha sitt årsmöte denna dag, med start en timme tidigare, alltså kl 12.13.

Har du aldrig varit på ett föreningsmöte förut bör du naturligtvis ta chansen nu och vara med och välja ny styrelse och funktionärer, titta på filmer, delta i frågesporter, föra ankistiska diskussioner, köpa eller sälja kulturgods på auktion och mycket mer. Har du varit på möte förut bör du förstås komma och uppleva allt detta igen!

Till Åttingen kommer du lämpligast med buss 40 eller 66, alternativt tunnelbana eller buss 4 till Hornstull och sedan knappt 10 minuters promenad. Adressen är Reimersholmsgatan 45. Möteshandlingar bifogas till detta utskick.

NAFS(k)uriren 1–4

Alla fick väl NAFS(k)uriren 1–4 i förrförra utskicket! Och vi hoppas att det inte var något fel på den tjocka faksimilbilagan! En märklig incident hände nämligen när vi hade packat klart utskicket.

Koll. 316 Greger Nässén tog på måfå upp ett exemplar ur kartongen och la det ihop med Kvacket 5/2013 i ett kuvert som skulle sparas i utskicksarkivet. (Vi arkiverar alltid ett komplett utskick inklusive kuvert, utöver ordinarie 3 arkivexemplar) Greger tog med kuvertet till sin köksvåg för att väga det exakt. Men nånting var konstigt för vågen visade 132 gram när kuvertet med innehåll borde väga cirka 164 gram.

Efter lite kliande i huvudet upptäckte Greger att just detta exemplar hade en mycket märklig defekt. Det hade bundits in helt utan NK 1! Vi vägde ett antal av de packade kuverten, men kunde inte hitta något som vägde för lite.

Så om du inte har tittat i NK 1–4 ännu, gör det och kontrollera att alla fyra nummer och sidor är med! Och skulle det vara så att ditt exemplar av NK 1–4 har denna säregna defekt (eller någon annan) – hör av dig så skickar vi självklart ett felfritt!

Kalle Anka 80 år!

Den 9 juni är det inte mindre än 80 år sedan en temperamentsfull liten fågel i sjömanskostym gjorde sin filmdebut. Detta måste naturligtvis uppmärksammas och styrelsen vill därför kalla alla kollusorer (och övriga ankister) till ett extra möte denna kväll klockan 18.30. Då samlas vi i Åttingen för att äta tårta, se på filmer (naturligtvis kommer ”Den kloka lilla hönan” att visas!) och vederbörligen hylla jubilaren.

NAFS(k)uriren 41

Den långvarigt temporäre kurirredaktören hann tyvärr inte färdigställa nummer 41 av NAFS(k)uriren till det här utskicket.

Vi hoppas och håller tummarna för att det kommer med i nästa utskick före sommaren. Som grädde på moset kan det bli lite fyrfärgstryck i numret även om det inte var tänkt så.

SIS (Stockholms Internationella Seriefestival)

Som nämndes i förra Kvacket kommer NAFS(k) att vara med i den internationella seriefestivalen i Kulturhuset i Stockholm som i år inträffar den 17–18 maj. Vi kommer att sälja (k)urirer, (k)oftor och annat smått och gott ur Bröderna Dums stora förråd. Kom dit och träffa ankister och andra serieintresserade under två intensiva dagar.

Före detta ordförande blir ordförande!

Koll. 2187 Åsa Warnqvist (vår eminenta ordförande 2004–2008) har blivit ordförande i Augustprisets jurygrupp för Årets svenska barn- och ungdomsbok. Grattis!

Housestjärnor tolkar Disney

Svenska dj-undret Avicii ska tillsammans med en rad andra artister tolka Disneyklassiker på ett nytt album, skriver Hollywood Reporter. Lyssnarna kan vänta sig helt nya elektroniska versioner ur filmer som Lejonkungen, Törnrosa och Superhjältarna. Avicii ska sätta sin egen prägel på Daft Punk-låten ”Derezzed” från filmen Tron:Legacy. Bland övriga artister som medverkar på skivan finns andra tunga namn inom housemusiken. Svenska Axwell och Sebastian Ingrosso remixar ”Roar” från Monsters University och Armin van Buuren gör en ny version av Frost-låten ”Let it go”. (Källa: Metro 2014-03-13)

Koll. 1997 Ted Johansson

Pixar

Pixar kommer att göra en tredje ”Bilar”-film, dessutom blir det en uppföljare till ”Superhjältarna”. Det bekräftade Disneychefen Bob Iger vid en aktieägarträff den 18 mars, rapporterar Variety. ”Bilar” (2006) och ”Bilar 2” (2011) är några av historiens mest inkomstbringande animerade filmer – tillsammans har de dragit in runt 6,5 miljarder kronor. ”Superhjältarna” drog i sin tur in 4 miljarder kronor när den hade premiär 2004. (Källa: Metro och Svenska Dagbladet)

Koll. 1997 Ted Johansson