Kvacket 5/2006

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Erik Bergwall
Utförande:Orange papper, 2 sidor
Upplaga:700
Packningsdatum:10 oktober 2006

Dags för höstmöte!

NAFS(K):s efterlängtade höstmöte hålls lördagen den 4 november kl 13:13 i kvarterslokalen Åttingen på Reimersholme i Stockholm (se vägbeskrivning nedan). Temat för mötet är Halloween! Alla som kommer utklädda och ropar "Trick or treat!" belönas med godis!

På mötet händer bland annat följande:

Kulturfestival! Sjung en sång! Läs en dikt! Sätt upp en opera! Installera en installation! Gör vad som helst! (... varför inte på temat Halloween?)

Filmvisning! En blandad kompott av Disneykortfilmer. Med lite tur lyckas vi ordna fram Halloweenfilmen Trick or Treat från 1952!

Tutfrågesport! Hur många spannar vatten rinner genom Kalmarsund varje dag? Briljera med dina ankistiska kunskaper!

Allmänt ankistiskt snack! Vad tycker du om Daan Jippes tolkningar av Carl Barks gamla Gröngölingsmanus? Vilken tecknad Disneylångfilm är egentligen sämst? Kom och dela med dig av dina åsikter!

NÅL! Spännande tärningskastning i NAFS(K):s Årliga Lotteri!

Käk! När vi blir hungriga beställer vi hämtmat till möteslokalen.

Vägbeskrivning till lokalen:
Lokalen heter Åttingen, eftersom det är en åttakantig byggnad. Den ligger på Reimersholmsgatan 45. Dit kommer man med buss 40 eller 66 som man i så fall åker med till Reimersholme (ändhållplatsen) och sedan går tillbaka c:a 50 m på vägen bussen kom. Man kan också ta tunnelbana (röda linjen) eller buss till Hornstull, gå Hornsgatans förlängning västerut ner till vattnet och följa en gång/cykelväg till höger längs med vattnet några hundra meter tills man kommer till bron till Reimersholme, därefter gå över bron och följa Reimersholmsgatan upp till krönet av en backe. (Bil rekommenderas inte, eftersom det brukar vara ganska svårt att hitta parkeringsplats.)

Psst!

Koll. Greger Nässén låter även hälsa att han kommer att hålla "en liten auktion av både nyare och äldre objekt" och att "i alla fall ett kommer att vara klart Trick or Treat-relevant...". Ytterligare en anledning att vara där, alltså!

Nej, det är inget aprilskämt!

Den 1 april 2007 utgör deadline för material till nästa nummer av NAFS(K)URIREN. Vi kan utlova ett läsvärt och roligt nummer även denna gång, så ta chansen att få med ett bidrag! Vi säger som vi brukar – skriv kort eller lång, dumt eller roligt, impressionistiskt eller post- modernistiskt, tankeväckande eller ... ja, varför inte allt på samma gång? Bestäm själv. Och när du har gjort det hör du av dig per e-post till nafskuriren@nafsk.se eller till kansliet per snigelpost. Vi ser fram emot just DITT bidrag!

Ankistisk konst visas i Malmö

Vår kusinförening Seriefrämjandet visar nu utställningen Duckomenta i Malmö. Utställningen samlar utvalda verk från den tyska konstnärsgruppen Interducks, vilken sedan 1982 skapat otaliga pastischer på kända konstverk sedda ur ett disneyanskt ankperspektiv. Genom sina tolkningar av verk från egyptiska skulpturer till modern konst, utförda med stor hantverks- skicklighet och kännedom om originalens material och tekniker, vill Interducks utmana gränserna mellan den "fina" och den populära konsten. "Ta med dig glimten i ögat och låt Interducks guida dig på en alternativ resa genom mänsklighetens duckomenterade historia", hälsar Seriefrämjandet. Utställningen visas på Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15 B i Malmö och kan beskådas varje dag t.o.m. den 4 november. Fotografier på utställningsobjekten finns på webbplatsen www.duckomenta.de