Kvacket 5/2019

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt
Utförande:rött, 8 sidor
Packningsdatum:13 december 2019

[PDF] (kräver inloggning)

Hej och välkomna till årets femte och sista Kvacket! Utöver Kvacket kommer 250 medlemmar att hitta inbjudningar till att förnya medlemsskapet för 2020.

Årsmötet

Som varje år vid den här tiden kan man konstatera att det snart är dags att byta almanacka och se fram ett nytt ankistiskt år. Exakt vad år 2020 kommer att bjuda står ännu skrivet i stjärnorna (ett Ankon i början av sommaren är en stark gissning), men en sak vet man med 100 % säkerhet, nämligen att det kommer att innehålla ett eminent årsmöte i NAFS(k). Detta kommer att äga rum lördagen den 18 april, och som många gånger tidigare är lokalen Åttingen på Reimersholme. Se till att redan nu boka in detta datum!

NK 43 på gång

Nästa nummer av NAFS(k)uriren är till slut inom räckhåll! Planen är att NK 43 ska skickas ut med nästa Kvacket. Vi hoppas att det håller. Till det här numret har vi ingen utsedd redaktör, utan ett redaktionsteam bestående av koll. 316 Greger Nässén, koll. 1460 Joakim Gunnarsson och koll. 2936 Hampus Johansson.

Två artiklar som omfattar halva numret är i stort sett klara och fler är på gång (se även annan notis). I skrivande stund är det fortfarande några sidor kvar att fylla. Om du vill bidra med en kortare artikel (1–2 sidor), så kan den hinna komma med i NK 43. Mejla den till nafskuriren@nafsk.se mycket snabbt i så fall. Vi är tacksamma om du även bifogar eventuella bilder och bildtexter. Du får förstås gärna bidra med en längre artikel också! Vi återkommer så snart vi kan med besked om i vilket nummer ditt kortare eller längre bidrag kan komma med.

Skvallerspalten åter!

Det var tio år sedan som Skvallerspalten senast var med i NAFS(k)uriren. Då var det Klarabella Ko som var redaktör för andra gången. Hon tog över 2006 efter Klara Kluck som sammanställde 14 spalter sedan 1980. Nu är det äntligen dags igen för en skvallerspalt! Klarabella har tyvärr undanbett sig att vara redaktör den här gången, men förfäras icke! Vi har hittat hennes efterträdare som vi hoppas ska göra ett lika bra jobb med att sprida glädje, skratt och eftertanke om mer eller mindre kända kollusorers smärre eller större tokig- och pinsamheter. Om du har något skvaller du vill delge är du varmt välkommen att mejla det till nafskuriren@nafsk.se så vidarebefordrar NK-red det till Skvallerred.

Höstmötet 2019

Årets höstmöte utspelade sig lördagen den 26 oktober i Åttingen på Reimersholme. Då mötet i år sammanföll med den årliga tävlingen i seriekunskap, Comiquiz, blev det en av huvudaktiviteterna under dagen.

Mötet inleddes med lite allmän information, rörande bland annat koll. 1861 Don Rosas kommande Stockholmsbesök. Koll. 314 Stefan Diös redogjorde också lite kortfattat om Egmonts ankistiska utgivning som den senaste tiden bestått av flera intressanta publikationer. Ankon 2019 som arrangerades under sommaren behandlades även det och vi diskuterades lite löst planer på ett nytt Ankon 2020. Ett möjligt tema kan vara ”Frankrike” för att uppmärksamma 50-årsjubileet av Aristocats nästa år.

Efter lite fika vidtog den numera traditionella NÅL-dragningen (NÅL står för NAFS(k):s Årliga Lotteri). Ordförande koll. 2348 Mats Nilsson hade nu hittat de specialtärningar som han lyckats förlägga inför förra höstmötet. Kastproceduren fick dock modifieras lite då vi sen senaste höstmötet passerat kollusornummer 3000. Till slut lyckades vi även i år få fram tre stycken värdiga(?) vinnare: