Kvacket 5/1990

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktörer:Greger Nässén och Anders Berglund (signerat GRAN)
Utförande:Korallrött papper, 2 sidor.
Upplaga:800
Packningsdatum:19 december 1990

I DETTA UTSKICK FINNS

ett nytt nummer av NAFS(k)uriren, det tjugonde i ordningen. Det har tagit oförlåtligt lång tid att få klart, men nästa nummer dröjer nog inte lika länge. NK 21 kommer antagligen att sammanställas och redigeras av de ivriga skånska ankisterna i lokalavdelningen B.A.R.K.S.
Om du ska förnya din avgift ligger det även ett delvis ifyllt inbetalningskort i kuvertet. De knattar som fyller högst 18 år under 1991 ska betala 35 kronor, medan äldre medlemmar betalar 50 kronor.

SERIEMÄSSA SERIEMÄSSA!

Den 16–20 januari 1991 pågår Serie Expo 91 på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Det är ett stort arrangemang där serieförlag och seriehandlare medverkar. Seriefrämjandet, som är huvudarrangör, och NAFS(k) har också montrar. Ett antal specialutställningar kommer att finnas, liksom filmvisning i regi av Föreningen för Animerad Film.
På fredag kväll inleds mässans konferensdel med föredrag, debatter och intervjuer. Hedersgäster är tecknarna Don Rosa, Bud Grace, Oscar Martin, Rune Andréasson, Brian Bolland och Hunt Emerson. Fredagen avslutas med en s k seriebaluns där ankister och seriefrämjare kan köpa mat och dryck och frottera sig med diverse seriemoguler.

NAFS(k) kommer att husera i en egen monter där vi ska ordna en utställning om ankism, Barks och NAFS(k), dela ut informations­broschyrer och sälja NAFS(k)urirer. Våra närmaste grannar är Hemmets Journal/Serieförlaget, så vi skulle inte bli förvånade om vi blir indragna i intervjuer från besökande TV- och radioreportrar...

GÅ PÅ MÄSSAN!!!

Missa inte tillfället att gå på den första seriemässan i Stockholm! Inträdet är normalt 90 kronor per dag (och då får du även komma in på hantverks- och MC-mässa), men du som är medlem i Seriefrämjandet eller NAFS(k) kan gå gratis eller till rabatterat pris:
Om du är seriefrämjare kommer du in gratis under tre av de fem mässdagarna. Alla medlemmar i Seriefrämjandet har fått blanketter för att beställa fribiljetterna.
Om du inte är medlem i Seriefrämjandet och vill gå gratis, sätter du genast in 107:50 på deras postgiro 17 36 15-6 och skriver att du vill ha fribiljetter (i beloppet ingår 2:50 för brevporto). För medlemsavgiften i Seriefrämjandet får du även kulturtidskriften Bild & Bubbla 6 ggr/år.
Om du inte vill gå med i Seriefrämjandet, kan du av NAFS(k) köpa biljetter för högst tre dagar till rabatterat pris. Sätt in 50 kronor per dag samt 2:50 för porto på postgiro 313 02-3 och skriv ditt namn och adress på inbetalningskortet. Vi skickar sedan dina biljetter så fort som möjligt.
Vi ses väl på mässan!

FYRA (K)URIRER

I höstas kom nytrycken av de fyra första numren av NAFS(k)uriren till kansliet. Dessa (k)urirer är helt nödvändiga om du vill veta vad ankisterna ägnade sig åt och forskade om under de första åren av NAFS(k):s historia i slutet av 1970-talet. Tidningarna innehåller flera artiklar av hög kvalitet, även om vi inte var så vana vid redigering och layout i början.
I nummer ett kan du bland annat läsa om de dramatiska första månaderna av NAFS(k):s existens och ta del av ett porträtt av Alexander Lukas. Det andra numret innehåller en ankistisk ordlista och en presentation av häxor och trollkarlar i ankismens värld.
I nummer tre och fyra finns en uttömmande artikel om 70-talets ankism med statistik och viktiga händelser för varje år. I nummer tre finns även en Långben-biografi. Nummer fyra innehåller artiklar om disneymyten, ankismens släktträd och "Den suckande sjömannen".
Priset för NK 1–4 är 15 kr/styck eller 50 kr för alla fyra (alternativt en valfri kombination av fyra stycken bland dessa).

RÄTT SKRIVVETT

De som har eget postgirokonto vet att Postgirot sedan några år inte skickar ut inbetalningskort till kontoinnehavarna. De får i stället förminskade, dataavlästa och oftast förvrängda kopior av korten.
Vi vill därför påminna er som ska betala pengar till NAFS(k) att inte skriva mer än det nödvändigaste på inbetalningskorten. Om du måste lämna ett meddelande – skriv det kort, stort och tydligt så att vi har en chans att läsa det. Om du vill plita ner en smärre novell med liten stil på blanketten – skriv hellre ett brev eller ring oss i stället!
Du kan inte lämna några meddelanden på inbetalningskortets baksida, även om det kan finnas plats där. Postgirot kopierar bara kortets framsida!

Det går nu att beställa Guldboken 7 från NAFS(k). Som ni säkert förstår så kommer ni inte att kunna få den i tid till julen utan snarare i slutet av januari men i gengäld kostar de bara 165 kronor styck. Sätt in pengarna på vårt postgirokonto 313 02-3 så kommer Guldböckerna så fort vi hämtat oss efter nyårshelgen.

NAFS(k)

Box 34061
100 26 STOCKHOLM

Besöksadress: Siljansvägen 14, i källaren (ingång från gaveln), onsdagkvällar kl 20–21. (Kansliet kommer troligen att flytta under 1991.)

Telefon: 08 - 7229313 (ons 20–21).
Postgiro: 313 02-3.
Bankgiro: 144-3233