Kvacket 1/1991

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt och Claes Ericsson (signerat med en bild på två apor)
Utförande:Grönt papper, 4 sidor.
Upplaga:800
Packningsdatum:10 april 1991

Frustande av energi och arbetslust vräker din favoritförening ur sig årets första utskick! Fullare med godis än det svälligaste påskägg torde det i innehålla:

(och eventuellt ett inbilskt INBETALNINGSKORT avseende medlemsavgiften för 1991).

ÅRSMÖTE

Ja., så är det årsmöte igen! Detta årligen återkommande evenemang där föreningens avgående styrelse fräckt skryter om sina bedrifter och begär att få bli omvalda utan den minsta tillstymmelse till självkritik!
I år verkar det dock som om vissa delar av styrelsen äntligen får vad den förtjänar! För att få klarhet i hur det ligger till med detta tar ni lämpligast och dyker upp på årsmötet som går av stapeln:

LÖRDAGEN 27 APRIL 1991 KLOCKAN 13.13
I
MEDBORGARHUSET, LILLA HÖRSALEN

Medborgarhuset tar man sig till genom att åka tunnelbanan (den stockholmska lämpligen) till station Medborgarplatsen, gå ut till höger och sedan följa trottoaren till vänster.
Programmet för årsmötesförhandlingarna framgår av dagordningen på annan plats i kuvertet. Efter själva årsmötesförhandlingarna följer diverse blandade ankistiska aktiviteter såsom: Film (förmodligen ett kortfilmsprogram), frågesport, auktion av set VI och X av Carl Barks Library (vågar vi dock inte svära på), försäljning av annat ankistiskt kulturgods till fina mötespriser, tävlingar och annat skoj.
Utsocknes kollusorer som vill övernatta hör lämpligen av sig till kansliet på vår telefontid. För er som inte kan komma till mötet (stackare) så finns det en fiffig poströstningsblankett i det här utskicket.

Vår ordförande på väg till årsmötet.

KAJSA (Stockholms sömniga lokalavdelning) tänkte ha ett trött årsmöte precis innan NAFS(k)s pigga årsmöte går av stapeln. Så om ni vill vara med och göra er stämma hörd (och tillhör KAJSAs upptagningsområde) ser ni lämpligen till att dyka upp i Medborgarhuset redan klockan 12.00.

HEMLÖS?

Nähä. Inte vi heller – än. I slutet av juni vräks vi ut i hällregnet, däremot, och med oss kanslipersoner tillika den svenska ankismens svårvärderliga arkivmassor och inkunabler (inkluderande bland mycket annat ett foto på Carl Barks, en burk syltade rovor, en teckning av O. Siverbo daterad -82 och en mycket dålig imitation av en björnbusemössa i billig papp)!

Ska detta fruktansvärda scenario hindras från att utspelas krävs det antingen att det blir uppehållsväder den dagen eller att vi lyckats hitta någon annan lokal att rymma in våra gemensamma tillhörigheter i tills dess. Det är här DU har en chans att hjälpa till!

Vi behöver alltså en lokal om cirka 20m2 (vi har 22 nu) som inte kostar mer än högst 10–12000 per år (vi betalar 4000 nu) och där det finns tillgång till toalett. Eventuellt kan vi tänka oss att dela lokal med Seriefrämjandet. I så fall behöver vi en lokal som är ungefär dubbelt så stor och i gengäld kan vi betala dubbelt så m cket (vi behöver dock inte två toaletter). Om lokalen ligger mitt i Stockholm är det inget fel.
Ring oss! Annars kanske vi ringer dig...!

100

Seriefrämjandets tidning Bild & Bubbla kommer ut med sitt hundrade nummer i månadsskiftet maj/juni! Detta nummer kommer påpassligt nog att så gott som uteslutande att handla om den numera nittioårige Carl Barks! Vi kommer att köpa in detta nummer och skicka ut det som en specialkurir till alla medlemmar!

21

Nästa kurir kommer att totas ihop av skånemaffian. När den kommer ut vet vi just ingenting om men med tanke på hur mycket Mattias Hallin umgicks med Don Rosa på mässan vågar vi gissa att det blir en del om Rosa!

90

Som förhoppningsvis alla vet fyllde vår hedersmedlem Carl Barks 90 år den 27 mars i år. NAFS(k) hyllade Barks genom att via Ken Bausert (eftersom vi inte har Barks adress) skicka ett flådigt gratulationskort tecknat av kollusor Johan Andreasson (som för övrigt även tecknade kortet till Barks åttioårsdag) till honom.

Br DUM

Det har nu gått ett år sen Disney tog över utgivningen av Disney-tidningar från Gladstone! För att fira detta (och förhoppningsvis lura er att prenumerera på tidningarna) lanserar nu Bröderna Dum sitt fenomenala PrövaPåPaket! Detta fina paket innehåller ett nummer av varje titel (Uncle Scrooge, WDC, Chip and Dale Rescue Rangers, Donald Duck Adventures, Duck Tales, Mickey Mouse Adventures, Goofy Adventures och Roger Rabitt) kärleksfullt utvalda för att ge en så representativ bild av titlarna som möjligt. Allt detta får ni för endast 80 kronor(!) vilket med tanke på att tidningarna kostar $1.50 och att porto och pack ingår är dödsbilligt. KÖP! KÖP!

Och här var det i original en kopia av Olof Siverbos flyttkort.

Medlems-BOOM

NAFS(k) deltog som ni kanske vet i Seriemässan i Älvsjö (utanför Stockholm) den 16 till 20 januari i år. Det hela blev en riktig succé med cirka 40 nya medlemmar och över 300 kurirer sålda! Bland de nya medlemmarna märks framför allt Don Rosa (som visade sig vara genomtrevlig) och Ernie tecknaren Bud Grace (även han mycket trevlig)! (Det är för övrigt på grund av arbetet med mässan som det bara har kommit ett kvack (detta) i år i stället för två stycken som är det normala.)

NAFS(k)

når man som alltid på telefon 0-7229313 (onsdagar 20.00 till 21.00, övriga tider = telefonsvarare) eller så skickar man ett brev till: NAFS(k), Box 34061, 100 26 STOCKHOLM.

Hela kvacket är korrekturläst av Greger Nässen och vi vågar därför lova att det är helt felfritt!