Kvacket 1/1992

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt och Claes Ericsson (signerat BD vilket står för Bröderna Dum)
Utförande:Vitt papper, 2 sidor.
Upplaga:800
Packningsdatum:26 februari 1992

Detta utskick:

Detta årets första skälvande utskick postades (för­hoppningsvis) den 27 februari och innehåller (likaledes förhoppningsvis) Kvacket 1/92 (som du just nu håller i dina darrande händer), Lilla Dum-listan (köp! köp!), Lånelistan (låna! låna!) och den mycket läsvärda Medlemslistan (medlemma! medlemma!).

Valberedningen

Som en ren formalitet (eftersom det väl inte kan finnas någon som är missnöjd med den fina styrelsen?) vill valberedningen uppmana medlemmarna att lämna förslag på kandidater till styrelsen och gärna även förslag på revisorer, senast den 28 mars. Medlemmarna uppmanas också att senast den 14 mars lämna in motioner till årsmötet. Allt detta skickar ni till den oöverträffade valberedningen med den likaledes oöverträffade adressen:

NAFS(k):s valberedning
c/o Per Vedin
Eriksdalsgatan 26
118 59 STOCKHOLM

Årsmötet

Årets årsmöte blir går av stapeln den 25 april. Inte helt oväntat blir lokalen Lilla Hörsalen i Medborgarhuset (Stockholm). Kallelsen och massor med andra fina saker kommer i nästa kvack som ska skickas ut tidigt i april.
Preliminärt tema: OAS (Oberoende Ankisters Samvälde)

Seriehelg

Helgen den 27–29 mars är seriehelg på Kulturhuset (kan eventuellt flyttas till annan lokal) i Stockholm. Det hela arrangeras av Serie­främjandet i samarbete med Kulturhuset.
Utlovade medverkande är: Jan Romare, Dave McKean, Peter Madsen, Alan Grant, Paul Gravett, Jean-Claude Méziëres och Robin Smith.
Inte direkt några ankistiska seriepersonligheter men skoj lär det bli ändå (dessutom är det gratis.).
För närmare information kan man ringa Seriefrämjandet: 08-6532673.

NK 22

Eftersom bröderna Hallin (gemenligen kända som Bröderna Bäver) gjorde ett så utmärkt jobb med NK 21 har styrelsen i sin gudomliga vishet gett dem i uppdrag att förfärdiga ännu en kurir, nämligen nummer 22. Denna kurir är planerad till årets tredje utskick. Detta utskick är i sin tur planerat till juni.

Credits i KA & C:o!?

Någon gång kring årsskiftet började man i KA att ange manusförfattare och tecknare på serierna. Cirka fem nummer senare slutade man med detta! Samtidigt slutade man med det i Danmark (fast där hade man börjat betydligt tidigare). Riktigt vad dom har för sig vet vi inte (vi kanske skulle kunna ta reda på det men det är ju mycket roligare att hitta på vilda teorier.).

The Beauty and the Beast I

Från det stora landet i väster (och här avses inte Norge, oavsett deras framgångar i OS) rapporteras att The Beauty and the Beast (Disneys senaste tecknade långfilm) är en total succé! Inte nog med att den drar in groteskt med pengar, den är dessutom älskad av alla, inklusive kritikerna! Att den fullkomligt mosar Den lilla sjöjungfrun är alla rörande överens om och att man måste gå tillbaka till åtminstone 40-talet för att hitta något lika bra är det dessutom många som tycker!

The Beauty and the Beast II

Årets största sociala händelse går utan tvivel av stapeln på påskafton i år, då ska nämligen koll. 339, Anders Berglund, utträda ur farbrorssystemet genom att gifta sig med sin lilla Astrid!

Bröderna Dum

Bara en liten notis för att påpeka att ni bör läsa Lilla Dum-listan noggrant eftersom man numera får rabatt på amerikanskt kulturgods om man köper för mer än 100 kronor.

Söta sälar

Lilla Britta ville att vi skulle skriva om söta sälar så det är väl säkrast att vi gör det.
(Förvirrad? Var lugn, det är meningen.)