Kvacket 2/1992

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktörer:Johan Blixt och Claes Ericsson (signerat JC)
Utförande:Citrongult papper, 2 sidor.
Upplaga:750
Övrigt:Headern är obetydligt modifierad (texten "DEN ÄR BÖJD I HUVUDET" är inskriven i en av ringarna).
Packningsdatum:8 april 1992

Detta utskick:

Detta årets andra utskick packades den 8 april och innehåller Kvacket 2/92 mötesordning, poströstningsblankett, verksamhetsberättelse, bokslut, revisionsberättelse och budget.

Flyttfågel

Vår fine och viktige orförande Olof Siverbo låter hälsa att han har flyttat till Bomgatan 6B, 412 64 GÖTEBORG. Hans nya telefonnummer är 031-7739935.

Årsmötet

Årets årsmöte går av stapeln klockan 11.13 den 25 april i Stora Hörsalen i Medborgarhuset. Dit tar man sig lämpligen genom att åka Stockholms vackra tunnelbana till stationen Medborgarplatsen. Där går man ut till höger och följer sedan trottoaren till vänster.
Programmet för årsmötesförhandlingarna framgår av dagordningen som finns på annan plats i kuvertet.
Efter själva årsmötesförhandlingarna blir det skojig tutfrågesport och andra roliga saker.
Om ni inte kan komma på mötet så utnyttjar ni lämpligen den vackra poströstningsblanketten som finns med i utskicket.

Förvirring för vissa

Känner du dig åthutad, trampad på tårna och bestulen? Om du i det senaste utskicket fick ett inbetalningskort för medlemsavgiften, borde du vara relativt upprörd (och några har varit det också). En känd ankistisk administratör fick nämligen total hjärnblockering och skrev på inbetalningskorten att avgiften gällde till och med juni 1992 och att det var "Sista påminnelsen!".

Fel, fel, fel! Du som fick ett inbetalningskort betalar avgift för hela 1992, inget annat! (Övriga kollusorer betalar sin avgift för perioden juli–juni.) Dessutom är det inte sista påminnelsen, eftersom den finns på en annan plats i det här utskicket.

Normalt sett påminner vi kollusorerna med ett inbetalningskort i utskicken närmast före och efter den 30 juni och 31 december varje år.

Den kände ankisten ber att få vältra sig i smutsen inför medlemmarnas högvälborna fötter, och hoppas innerligt att misstaget inte ska upprepas.

Ankism i pressen

NAFS(k) och ankismen florerar i spalterna under våren, om allt sker enligt planerna:

Tidningen Z har, i det nummer som kom ut kring den 1 april, en artikel om häxor, ockultism, flygande tefat och andra underligheter i Carl Barks’ serier. Artikeln publicerades ursprungligen i norska Arbeiderbladet, som en parodisk reaktion i sann Gisle-anda på konservatismens "djävulsdebatt" om serier och rockmusik. NAFS(k) bistod Z-redaktionen med bland annat uppgifter om svensk publicering och namn på diverse figurer.

Under våren kommer en seriebilaga att följa med ett fredagsnummer av Länstidningen i Östersund. Kollusorerna Blixt och Nässén har uttalat sig om NAFS(k) och ankismen. Dessutom kan det förekomma hemskt pinsamma bilder av ankister på kansliet. Vi får väl se...

Beauty and the Beast III

Som säkert alla vet fick Beauty and the Beast två Oscars i år:

Alan Menken fick en Oscar för Best Original Score. Menken och Howard Ashman fick en Oscar Best Original Song: Beauty and the Beast och dessutom två nomineringar till i kategorin för Belle och Be Our Guest. Terry Porter, Mel Metcalfe, David J. Hudson, och Doc Kane fick en nominering för Best Sound men Oscarn gick till Terminator II (tror jag).

Tyvärr fick man ingen Oscar i kategorin Best Picture. Men eftersom det var första gången som en tecknad film över huvud taget blivit nominerad i denna kategori får man nog vara rätt nöjd ändå. (Oscarn gick till Silence of the Lambs.)

Påminnelse

Det här är den sista påminnelsen till dig som ännu inte betalat avgiften för 1992 (total hjärnblockering). Årsavgiften är 75 kronor för vuxna och 50 kronor för knattar. Du kan betala för flera år framåt och på så sätt undvika eventuella framtida avgiftshöjningar.

Om du inte betalar omgående kan du inte rösta på årsmötet. Dessutom kommer du i stället för nästa utskick (förhoppningsvis med nr 22 av NAFS(k)uriren) att få ett gråtbrev. NAFS(k) har under många år tagit avsked av exkollusorerna på det här sättet. Brevet är så fint och tårdrypande att flera ångrar sig i sista stund, betalar avgiften och fortsätter att tillhöra ankisternas skara.

Bröderna Dum

Följande saker på Dum-listan har tagit slut: WDC 498 och 507.
Tillkommit har: WDC 570, DDA 23 och U$ 265 (samtliga 15 kronor styck).
Barks-albumen skickades från USA så sent som 26/2 så de kommer nog inte till oss förrän i slutet av april.

NAFS(k)

Ring oss på telefon 08-7229313 (onsdagar 19 till 21 "mänsklig" betjäning, övriga tider telefonsvarare). Man kan även skriva brev till oss: NAFS(k), Box 5030, 125 05 ÄLVSJÖ, eller varför inte hälsa på oss på Stamgatan 47–49 i Östberga på vår telefontid (ring gärna först och kolla att vi jobbar den onsdagen).