Kvacket 1/1997

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör: Per Starbäck
Utförande:Vitt papper, 4 sidor
Upplaga:800
Packningsdatum:9 april 1997

Kvack!

och välkommen till årets första Kvacket! Förutom detta Kvacket innehåller detta utskick

Årsmötet

äger rum den 26 april klockan 13.13 till senast 17.00 i Högbergssalen (nr 303) i Medborgarhuset i Stockholm. Närmaste tunnelbanestation heter Medborgarplatsen.

Då är det dags för styrelseval och annat sånt som hör till på årsmöten. Denna gång har styrelsen ett par förslag om fonderingar som också tas upp. Säkerligen blir det också tid till lekar och lustifikationer.

Ankon

En Ankon borde det bli i sommar. Den torde bli av kring månadsskiftet juni/juli eller i mitten av augusti, eftersom ordföranden och flera andra styrelsemedlemmar är på gemensam semester i USA däremellan.

Fast nån arrangör har vi inte än. Har du nåt förslag så hör av dig till styrelsen!

Bröderna Dum

Tyvärr visar det sig att Bröderna Dum inte kan sälja Gladstones nya Penny Pincher-tidning, eftersom vår leverantör fick för få beställningar på den. Deponeringen överförs automagiskt till prenumerations­kontot för den som prenumererar på nåt annat. Om du inte gör det, så meddela ditt postgiro- eller personkontonummer, så girerar vi tillbaka pengarna, eller hör av dig och tala om vad vi ska göra med pengarna.

De nya albumen Don Rosa 1997 Special 1–4 kommer vi att ta hem ett fåtal av. Innehållet är Rosamaterial från Gladstones första utgivningsperiod ("The Son of the Sun" och "Cash Flow" finns med i första numret). Vi borde få det första albumet i juni och vill man ha dem så betalar man 4 × 110 = 440 kronor i förskott så skickar vi ut dem två och två. (Album, 52 sidor, $10.95)

Coo-Coo #1 är en humortidning som Barks var med och gjorde 1932. Hamilton ger nu ut en faksimilutgåva av den 32-sidiga tidningen och den kommer man att kunna köpa från oss i juni. Vi tar inte hem så gräsligt många, så vill man vara säker på att få en så betalar man lämpligen in 100 kronor i förskott (Album, 32 sidor, $10.00). Observera att Barks bara gjorde ungefär 30% av materialet (line and wash artwork, vilket väl betyder tusch och sepia eller något sådant) i tidningen. Materialet ska visst vara lite snällare än det i Calgary Eye Opener.

Ingen portohöjning!

Också i fortsättningen kostar det bara returportot att låna ur lånelagret – för kollusorer i alla länder.

Att vi alls skriver om det då beror på att vi funderat på att införa någon slags avgift på lån till utlandet, och spritt detta till några. Det kostar oss en hel del extra i porto att skicka tunga brev utrikes, men det är svårt att hitta en bra metod för att ta in extrapengar. Det har heller inte varit fråga om så stora summor, totalt sett. Därför får det förbli som det är, alltså.

Men – vi förbehåller oss rätten att ingripa i enskilda lånefall, om vi finner anledning. I klartext: vill du låna tusen Kalle Ankor till Box 13, Timbuktu, kan vi vägra (eller också klår vi dig på ditportopengar och kanske också en depositionspeng).

Sett i pressen

Somewhere in Nowhere

Barks fyllde 96 år på skärtorsdagen, vilket därför var NAFS(k):s nationaldag. Det officiella firandet av födelsedagen äger rum den 12 april, alltså ungefär när detta Kvacket kommer ut, på Disney World. Deltagarna får inte bara mat utan också möjlighet att köpa mer än 65 nya Barksoriginal som Barks gjort under det senaste halvåret. Priserna ligger mellan 1500 och 7000 dollar och teckningarna kommer också att samlas i den nya samlarboken Bark’s Treasury, som trycks i en upplaga på 1000 exemplar och kommer att kosta $250.

Barks har skrivit ett "scenario" till en ny historia med Kalle Anka! Kalle lär vara på väg att resa till Alaska och den grisige skurken som gått under många namn, däribland McSwine, lär dyka upp i denna 28-sidiga historia med titeln "Somewhere in Nowhere".

John Lustig har anlitats för att fylla på Barks idé med dialog och så och Pat Block för att teckna det hela och serien torde komma i Kalle Anka & C:o i sommar.

... och övrigt

Annonser

Säljes:

Tysklands motsvarighet till NAFS(k)uriren heter Der Donaldist. Följande nummer av Der Donaldist säljes för 5 kr/st: Nr 74, 76, 78, 79, 80, 82 (VF-M)

Köpes/bytes: Äldre Disneysamlarbilder, Kalle Anka kex-figurer och även andra Disneyfigurer (från 1975 och äldre).

Säljes: Pongo-spel (utgivet av Alga i början av 1960-talet) komplett och bra skick. Pris: 150 kr + frakt.

koll. Anders Grönlund
Gibraltargatan 82:102
412 79 Göteborg
[Raderad kontaktinformation]


Säljes:

Följande Barksböcker:

Mer info: Klaus Dejler
Bäckgårdsv. 34, 2V
143 42 Vårby
[Raderad kontaktinformation]


Säljes:

Mängdrabatt vid stora köp. Jag besöker ofta Göteborg och Östersund. Du som är intresserad av det jag erbjuder och som bor i dessa städer – ring mig så avtalar vi en tid då jag tar med mig det du efterfrågar.

Koll. 2216 Mikael Pettersson
Katrinebergsbacken 32
117 61 Stockholm
[Raderad kontaktinformation]