Kvacket 2/2013

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt
Utförande:2 sidor i A4
Upplaga:?
Packningsdatum:4 april 2013

[PDF] (kräver inloggning)

Välkommen till årets andra utskick. Utöver Kvacket ska det finnas verksamhetsberättelse med revisionsberättelse, bokslut med budget och mötesordning (där kandidaterna svarat på frågor från valberedningen) med poströstningsblankett. Dessutom kan det finnas en påminnelser att betala medlemsavgift för 2013.

Årsmöte

Den 20 april är det äntligen dags för årsmötet. Ni som har undrat i spänning sedan senaste Kvacket kan nu få beskedet ni väntat på: lokalen blir ... (trumvirvel) ... Åttingen på Reimersholme! Mötet startar kl. 13.13 och för Stockholmsboende kollusorer lär det som vanligt bli ett spontant KAJSA-årsmöte under timmen innan (alltså kl. 12.13). Till Åttingen tar man sig lämpligast med buss 40 eller 66. När man klivit av vid Reimersholme (ändhållplatsen) går man tillbaka c:a 50 meter på den väg bussen kom ifrån. Om man där finner en åttkantig byggnad kan man vara säker på att man är framme, för inte helt oväntat har Åttingen just åtta kanter. Man kan också ta tunnelbana (röda linjen) eller buss till Hornstull, gå Hornsgatans förlängning västerut ner till vattnet och följa en gång och cykelväg till höger längs med vattnet några hundra meter tills man kommer till bron till Reimersholme, därefter gå över bron och följa Reimersholmsgatan upp till krönet av en backe. Bil rekommenderas inte, eftersom det brukar vara ganska svårt att hitta parkeringsplats.

Mötet kommer bland annat att innehålla årsmötesförhandlingar där en ny styrelse ska väljas, filmvisning, kanske auktion på kulturgods (ta med dig sådant du vill sälja, föreningen hjälper till med auktionen mot 10 % av försäljningsvärdet), frågesport (koll. 2348 Mats Nilsson kommer att återuppliva den ankistiska Jeopardyn från årsmötet 2011) och allmänt kolluderande följt av gemensam middag. Kort sagt: vi ska ha en trevlig dag! Alla medlemmar är varmt välkomna.

SIS – Stockholms Internationella Seriefestival

Det räcker ju förstås inte att träffa ankister och andra serieintresserade en helg i april, så varför inte utöver årsmötet även vara med på SIS helgen efter (27–28 april)? Föreningen kommer där att ha ett bord för försäljning av ankistiskt kulturgods, och vi är mycket tacksamma för alla som kan vara med och hjälpa oss bemanna det. Ju fler vi blir, desto mer tid blir det för att gå runt och shoppa serier, lyssna på föredrag och allt annat som festivalen erbjuder.

[I den tryckta versionen finns här en annons]

E-postadresser

Tack till alla som har kompletterat kollusorsregistret med sina e-postadresser! Vi har nu möjlighet att e-posta till drygt 62 % av medlemmarna, vilket är riktigt bra. Vi tror ändå att vi borde kunna nå ännu fler via epost, med tanke på den åldersspridning vi har i föreningen.

Om du fick en separat lapp i förra utskicket att vi saknar din e-postadress, och du inte har mejlat oss tidigare, gör gärna det så vi vet att vi kan spara din adress. I rapporten ”Svenskarna och Internet 2010” av Olle Findahl framgår det att 52 % av befolkningen använder e-post. Nästan 20 % svarade också att de aldrig använder Internet i hemmet. Om du är en av dessa hoppas vi du har överseende med att vi frågar igen om e-post. Vanliga brev på papper är också ett utmärkt kommunikationssätt! Dock dyker sådana väldigt sällan upp i vår postbox numera ...

Bröderna Dum trappar ner!

Bror Dum senior (koll. 585 Claes Ericsson) har inte varit aktiv på länge och nu börjar även junior (jag) tappa intresset. Att ha en kubikhektar amerikanska Disneytidningar i lägenheten när man bara säljer för några hundra kronor per år känns inte vidare meningsfullt. Därför kommer jag framöver bara att sälja det allra viktigaste nämligen koftor och kurirer.

Vad som händer med de amerikanska tidningarna är inte bestämt i skrivande stund men styrelsen jobbar på det.

Koll. 976 Dum jr. Johan Blixt