Kvacket 3/2016

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt
Utförande:2 sidor rosa A4
Upplaga:?
Packningsdatum:9 april 2016

[PDF] (kräver inloggning)

Hej och välkomna till årets tredje Kvacket! Utöver Kvacket ska du i ditt kuvert hitta verksamhetsberättelse, bokslut med budget och prognos, mötesordning och poströstningsblankett.

Visst är det dags för årsmöte!

Ännu en gång har ett år passerat och vår anrika förening går nu in i sitt fyrtionde verksamhetsår! Detta ska som alla andra år innehålla ett årsmöte, och i år går det av stapeln lördagen den 23 april kl. 13.13. Platsen är vår välkända lokal Åttingen på Reimersholme. Adressen är Reimersholmsgatan 45 och bästa sättet att ta sig dit är med buss 54 (inresande kollusorer kan ta den ända från centralstationen) eller 66 till ändhållplatsen Reimersholme och sedan gå tillbaka en liten bit och korsa gatan. Lokalen känns lätt igen på att den är just åttkantig.

Vad händer då på ett årsmöte? Jo, du som medlem får chansen att göra din stämma hörd genom att välja styrelse och funktionärer och ta upp de frågor just du alltid velat ha svar på eller önskat att styrelsen ska behandla. Handlingar för den officiella delen av mötet finns bifogade till detta utskick.

Dagen innehåller dock mycket mer än bara mötesförhandlingar. Det kommer att visas film, tävlas i frågesport (en välunderrättad källa säger att koll. 2348 Mats Nilsson har en ny variant på gång) och hållas auktion på kulturgods (passa på att utöka din samling eller avyttra sådant som du tror att andra har större glädje av). Det kommer att diskuteras och planeras aktiviteter inför föreningens stora högtidsdag under hösten och naturligtvis blir det även tid över för fika och allmänt ankistiskt mingel.

Oavsett om du är nybliven medlem eller har varit med alla fyrtio åren – detta vill du inte missa! Är du Stockholmsbaserad medlem kan du också värma upp inför mötet genom att först komma på lokalföreningen KAJSA:s årsmöte, som hålls kl. 12.13 samma dag och i samma lokal.

Nyblivna kollusorer

Sedan oktober 2015 har vi fått sju nya medlemmar. Varmt välkomna!

2938  dolt namn  Bromma
2939  dolt namn  Tvååker
2940  dolt namn  Luleå
2941  dolt namn  Lund
2942  dolt namn  Linköping
2943  dolt namn  Västra Frölunda
2944  dolt namn  Enköping

Seriefestival!

Serieteket (som är en del av Kulturhuset i Stockholm) arrangerar 7–8 maj vad som nog får betraktas som höjdpunkten på serieåret i Sverige: Stockholms internationella seriefestival!

NAFS(k) är ju något av ett inventarium i dessa sammanhang (vi har hängt med sen den tiden festivalen kallades Small Press Expo) så naturligtvis kommer vi att finnas på plats och sälja (k)urirer och annat kulturgods, värva nya medlemmar, sprida kunskap om ankismen till allmänheten och anordna frågetävling med fina priser.

På festivalen kan också träffas åtskilliga uppburna serieskapare (både svenska och utländska), de flesta förlag som publicerar serier i Sverige (ofta med speciella festivalerbjudanden) och ett mycket stort antal amatörseriekreatörer (de flesta amatörer bara till namnet för deras alster är ofta påfallande professionella). Serieskolorna brukar ha större delegationer på plats. NAFS(k):s systerorganisationer Seriefrämjandet och Generation T är vanligtvis närvarande (ibland finns Fantomenvännerna i Scandinavian Chapter of the Lee Falk Memorial Bengali Explorers Club också där).

Under hela festivalen pågår ett stort och rikhaltigt program med föredrag, intervjuer och seminarier som tillgodoser de flesta intressen och smakriktningar.

Tiderna är 11–18 både lördag och söndag. Kulturhuset ligger vid Sergels torg med närmsta tunnelbanestation T-Centralen för den som till äventyrs inte känner till detta.

Mer information finns på festivalens webbsida, http://kulturhusetstadsteatern.se/Litteratur/Evenemang/2016/Stockholms-internationella-seriefestival-2016/

Den finns även som facebookevent Stockholms Internationella Seriefestival 2016 [SIS16] som uppdateras kontinuerligt.

Det är enklare att räkna upp de i seriesverige som inte var där än tvärtom, så vad väntar du på? Var där eller var fyrkantig (som det heter på utrikiska)!

Koll. 538 Karl-Erik Lindkvist
10-stjärnig SIS-general för NAFS(k)

NAFS(k) blir medelålders!

Det är svårt att tro det om en så sprudlande företeelse, men föreningen har faktiskt funnits i inte mindre än jämnt fyrtio år. Detta måste naturligtvis uppmärksammas och avfestas å det bestämdaste. Ett antal aktiviteter planeras både i Stockholm och på andra orter för att fira detta under hösten. Vill du vara med och arrangera något? Kom på årsmötet och var med och planera, annars skicka e-post till kansli@nafsk.se och anmäl intresse så hör vi av oss.