Kvacket 2/2019

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Johan Blixt
Utförande:4 sidor
Packningsdatum:4 april 2019

[PDF] (kräver inloggning)

Hej och välkomna till årets andra Kvacket! Utöver Kvacket ska du i ditt kuvert hitta en verksamhetsberättelse och bokslut för 2018 samt mötesordning och poströstningsblankett för årsmötet.

Årsmöte på gång!

Våren gör sakta sitt intåg och ett av de allra säkraste vårtecknen är att det äntligen är dags för vår eminenta förenings årsmöte. För att vara exakt äger det rum lördagen den 27 april kl. 13.13 och platsen är samma som många tidigare år, Åttingen på Reimersholme i Stockholm. Det är en åttkantig byggnad med adress Reimersholmsgatan 45 och bästa sättet att ta sig dit är med buss 54 (kollusorer som kommer till Stockholm med tåg kan ta den ända från centralstationen) eller 66 från T-banehållplats Hornstull till ändhållplatsen Reimersholme och sedan gå tillbaka en liten bit och korsa gatan. Medlemmar från Stockholm kan med fördel dyka upp en timme tidigare och även bevista årsmötet för lokalföreningen K.A.J.S.A, vars årsmöte äger rum i samma lokal med start klockan 12.13.

Vad händer då på ett årsmöte? Jo, vi inleder med den officiella mötesdelen då vi väljer styrelse, revisorer och valberedning, diskuterar bokslut och budget och andra frågor av vikt för föreningens fortlevnad (och ibland en del andra frågor av mindre vikt men stort ankistiskt intresse). Medlemmarna har där också möjlighet att meddela vad de vill att föreningens styrelse ska prioritera under det kommande året.

Efter denna del av mötet vidtar den inofficiella då vi bara ser till att ha ohemult ankistiskt trevligt. Vi bjuder på fika, visar film, har frågesporter m.m. Det brukar också bli en auktion på ankistiskt kulturgods, så har du något du vill sälja så ta med det till mötet. Föreningen tar 10 procent av försäljningspriset i provision på det som blir sålt. Som avslutning äter vi gemensam middag i lokalen eller på någon närbelägen restaurant.

Alla medlemmar är välkomna på årsmötet, i synnerhet ni som är nyblivna dylika. Man får även gärna ta med sig vänner som är nyfikna på vad som pågår i föreningen. Kanske någon av dem rentav väljer att bli medlem under själva mötet! Har man inte möjlighet att komma på mötet men vill delta i omröstningarna använder man den poströstningsblankett som medföljer i detta utskick. Varmt välkomna!

Ankon i Karlstad

Som nämndes i förra numret av Kvacket kommer det i år att anordnas ett Ankon i staden med det för ankister så välklingande namnet Karlstad. Detta äger rum helgen 8–9 juni, lunch till lunch, och avslutas med tårta för att fira Kalle Ankas 85-årsdag. Vi har fått in många anmälningar, men det finns plats för fler, så om du glömt att anmäla dig så passa genast på att göra det genom att mejla till kansli@nafsk.se. Ange då också om du vill delta hela helgen (inklusive övernattning lördag/söndag) eller bara den ena dagen. Vi kan ta emot anmälningar fram till och med årsmötet. Vill du fundera på saken längre än så får du gå in på nafsk.se och se i fall vi fortfarande tar emot sena anmälningar.

Temat för årets Ankon är ”Tur” och vi kommer att hålla en mängd lotterier och andra tävlingar för att utse den mest tursamme kollusorn. Kanske blir det du? Det enda sättet att få reda på det är genom att anmäla sig!

Lånelagret

Lånelagret efterlyser Kalle Anka-tidningar:

Kontakta [adress syns bara för inloggade] om du har någon av dessa. Det finns också stor antal dubbletter till salu: