Kvacket 2/1996

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör: Per Starbäck
Utförande:Cremefärgat papper, 4 sidor.
Upplaga:750
Packningsdatum:11 april 1996

Årsmöte!

Som NAFS(k):s sekreterare har jag den stora äran att på detta sätt få kalla dig och alla andra kollusorer till årsmöte i NAFS(k). Det blir klockan 13.13–17.00 lördagen den 27 april och platsen är sal 301 i Medborgarhuset i Stockholm (vid tunnelbanestationen Medborgarplatsen).

Då är det dags att rösta fram en ny styrelse och annat sånt som hör till på årsmöten. Dessutom utlovar mötesgeneral 694 Olof Siverbo paneldebatt om ankismens tillstånd och framtid, filmvisning av kortfilmer som Barks medverkat i och sedvanlig tutfrågesport.

Det blir säkert roligt, så kom dit! Det tänker jag göra.

Detta utskick

innehåller förutom detta Kvacket även

(K)uriren blev för tung för att skicka som vanligt föreningsbrev, så vi har använt nån sorts särskild försändelse med specialtryckta kuvert. Något för samlare av NAFS(k)iana att se till att behålla kanske?

Förutom det utvikbara s.k. altarskåpet i mitten av NK 26 är en annan nyhet det nya papper som denna (k)urir har tryckts på. Vi tar gärna emot synpunkter på det.

Ytterligare en (k)urirnyhet är att det ankistiska typsnittet i rubrikerna har fallerat på något sätt så att parenteser har försvunnit med mera. Vi tar inte gärna emot synpunkter på det.

Lånelagret

I samband med årsmötet flyttar lånelagret från Skåne till Stockholm. Vi tackar lånegeneral 1439 Jakob Hallin för hans låneriverksamhet genom åren och uppmanar låntagare att i fortsättningen skicka sina låneönskemål direkt till NAFS(k) istället. (Adressen står t.ex. i adressrutan här bredvid.) Dit ska också färdiglånat kulturgods skickas.

Nyligen har styrelsen bestämt att kollusorer utanför Norden numer tyvärr måste betala både tur- och returporto för det de lånar. Inomnordiska kollusorer behöver nu som förr endast betala returportot när de skickar tillbaka sakerna till oss.

Barks fyllde 95

Den 27 mars fyllde Barks 95 år vilket firades bland annat i Timonium i Maryland i USA där seriedistributionsföretaget Diamond anordnade en födelsedagsmiddag för Barks där deltagarna satt omringade av Barksmålningar, Barkslitografier, Barksstatyer och så vidare.

NAFS(k) gratulerade Barks genom att skicka det eleganta gratulationskort som 557 Johan Andreasson har gjort och som återfinns mitt i NK 26.

Oscar

Som vanligt (så även 1988, -90, -91, -92, -94 och -95) vann Disney två musikpriser i Oscarsutdelningen. Bästa musik för musikal eller komedi och bästa originalsång vanns båda av Pocahontas, det senare för sången "Colors of the Wind". Upphovsmännen är Alan Menken (musik) och Stephen Schwartz (text).

Toy Story var nominerad i båda de klasserna (eller rättare sagt Randy Newman för musiken och låten "You’ve Got a Friend") liksom för bästa originalmanus, men vann inte någon av de klasserna. Däremot fick filmens regissör John Lasseter en alldeles särskild utmärkelse för "utvecklingen och den inspirerade tillämpningen" av den teknik som gjorde denna den första datoranimerade långfilmen möjlig.

Och så nominerades regissören Chris Bailey för den allra senaste Musse-filmen Runaway Brain i klassen bästa animerade kortfilm, men den vann inte. Den går som förfilm till spelfilmen A Kid in King Arthur’s Court. (I alla fall gjorde den det i USA. Om den gör det här också vet jag faktiskt inte.)

Kommande filmer

Det kanske är dags för en ny liten genomgång av vilka Disneyfilmer vi har att vänta i framtiden. (Om inte annat så behöver jag nåt att fylla ut sidan med.)

Nils Nytta Memorial Memorial

[I pappersversionen av Kvacket följde här en genomgång av NNMM, som i denna version lagts separat.]

Annonser

Speciella Kalle Anka & C:o-tävlingsvinster, som uppenbarligen endast har kunnat erhållas genom att placera sig på lämplig prisplats i Kalle Anka & C:o -tävlingar under 70-talet, säljes. Vinsterna ligger i oöppnade förpackningar, dvs. mintskick. Behöver jag påpeka att det rör sig om mycket svåra samlarobjekt. Kollusor 1567 Anders Grönlund
Gibraltargatan 82:102
412 79 Göteborg
Tel. 031-778 19 79.
Guldböcker nr. 1–3 och 6–12 säljes av kollusor Håkan Järund. Skick VG–Nm. Telefon 0525-319 16.
The Art of Pocahontas säljes. Stor, fin och påkostad bok med massor av storyboards, idéskisser och målningar etc. Över 200 inbundna sidor! Kontakta koll. 1460 Joakim Gunnarsson
c/o Kromnow, Strandstugev. 13
311 42 Falkenberg
Tel. 0346-849 64.