Kvacket 2/2007

[föregående Kvack] [nästa Kvack]

Redaktör:Erik Bergwall (och Johan Blixt)
Utförande:2 sidor
Upplaga:700
Packningsdatum:14 april 2007

[PDF] (kräver inloggning)

Välkomna till årets andra Kvacket! I detta utskick kommer du även hitta en mötesordning, verksamhetsberättelse, bokslut och budget, revisionsberättelse och poströstningsblankett för årsmötet den 28 april. Det ska också följa med en faksimilutgåva av Kvacket 1 till dig som inte fick det i förra utskicket. Hittar du ingen sådan här denna gång heller kontaktar du kansliet så fixar vi det.

Välkomna på årsmöte!

NAFS(K):s årsmöte 2007 äger som vanligt rum i kvarterslokalen åttingen på Reimersholme i Stockholm. Tidpunkten är lördagen den 28 april kl. 13.13. Ta med dig vänner, ett glatt humör och ett kolluderande munväder. Det kommer bjudas på tutfrågor, filmvisning och kanske en eller annan auktion. Och om du också har något du vill visa upp, tveka inte att ta med det också!

Hur tar man sig då till lokalen? Jo, med buss 40 eller 66 som man i så fall åker med till Reimersholme (ändhållplatsen). När man stigit av går man tillbaka c:a 50 meter på den väg där bussen kom. Där ligger Åttingen, som heter så eftersom det är en åttakantig byggnad. Man kan också ta tunnelbana (röda linjen) eller buss till Hornstull, gå Hornsgatans förlängning västerut ner till vattnet och följa en gångoch cykelväg till höger längs med vattnet några hundra meter tills man kommer till bron till Reimersholme, därefter gå över bron och följa Reimersholmsgatan upp till krönet av en backe. Bil rekommenderas inte, eftersom det brukar vara ganska svårt att hitta parkeringsplats.

Varmt välkommen!

Årsmöte i KAJSA!

Stockholms lokalavdelning KAJSA håller sitt årsmöte den 28 april kl. 12.13 Ankeborgstid, i samma lokal som NAFS(K) en timme senare börjar använda för sitt årsmötet. Sist räddade vi en dam i nöd – vem vet vad vi tar oss till den här gången!? Alla medlemmar och blivande sådana är välkomna! (Även du som inte bor i ”Stockholm med omnejd” får vara medlem i KAJSA, men då kostar det 13 kr/evighet.)

Ny 2D-film från Disney

Senast det kom en traditionell 2D-animerad handtecknad film från Disney var 2004, då Kogänget gick upp på biograferna. Men nu är det dags igen: 2009 är det tänkt att den nya filmen Frog Princess ska ha premiär. Det blir Ron Clements och John Musker (som tidigare regisserat filmerna Den Lilla Sjöjungfrun och Aladdin) som kommer att skriva manus och regissera. Filmen kommer att utspela sig i 1920-talets New Orleans och blir en återgång till den typiska Disneymusikalen så som den såg ut på nittiotalet. Numera Disneyägda Pixar kommer ju dock fortsätta på sin framgångsrika linje med datoranimerade filmer. Frog Princess blir den första Disneyfilm där en afroamerikanska spelar huvudrollen (”Maddy” är hennes namn i castinglistan) och rykten säger att den berömda sångerskan Alicia Keys har varit väldigt angelägen om att få spela rollen. Musiken kommer för övrigt att skrivas av Randy Newman, som tidigare har gjort musik till bl.a. Toy Story och Monsters, Inc. Vi väntar med spänning på hur arbetet med filmen fortlöper och kommer att rapportera om detta i Kvacket.

Andreas Eldhs Topp 3

Koll. Andreas Eldh vill delge oss en lista som han gjorde till SVT:s ”Folktoppen”, men som av outgrundliga anledningar inte tog sig ända fram i sändning. Varsågod!

Topp 3 Kalle Ankas Brorsöner

  1. Knatte – Ursprunget till begreppet "Knattarna", behöver det sägas mer?
  2. Fnatte – Har varit huvudperson i flertalet serier.
  3. Tjatte – Nämns alltid sist, pratar alltid sist. Men han är på uppgång, han var huvudperson i en serie nyligen (hösten 06). Serien i fråga handlar om att Knattarnas lärare har en teori om att trillingen som pratar sist är den intelligentaste. Tjatte får därför byta till en specialskola för särskilt begåvade. Där trivs han illa, han känner sig mentalt underlägsen och ingen av de nya klasskamraterna delar hans idrottsintresse.

Jippi! Ännu finns det tid!

NAFS(K)URIREN 38 kommer att bli makalöst eminent! Vill du vara med och dela stjärnglansen, men har missat deadline? Förtvivla inte, ty redaktionen har i sin outgrundliga vishet förlängt den. Senast den 31 juli vill vi ha ditt bidrag! Du är varmt välkommen att höra av dig per epost till nafskuriren@nafsk.se eller skriva till NAFS(K):s boxadress. Vi välkomnar alla bidrag, men särskilt förtjusta har vi på senare tid blivit i korta texter.

Har du också en lista till Kvacket?

Eller kanske någon annan typ av text eller notis som du vill ha med här? Kanske vill du sälja eller köpa något med en annons? Fatta pennan eller tangentbordet och författa dina allra bästa ankistiska åsikter eller resonemang!

Vi tar emot alla sorters notiser, kortare artiklar, åsikter eller teckningar! Skriv bara till NAFS(K):s boxadress (som du hittar på första sidan) eller mailadress.